به گزارش مشرق، بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای امروز جمعه با حضور سران ۱۲ کشور عضو و ناظر از جمله آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در شهر دوشنبه آغاز شد.
سران ایران، تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، بلاروس، پاکستان، ترکمنستان و ازبکستان در این اجلاس حضور دارند و رؤسای جمهوری روسیه، چین، هند و مغولستان نیز به صورت آنلاین در این نشست شرکت کردهاند.
ببینید:
فیلم/ رئیسی: جهان وارد دوره جدیدی شده است
سازمان همکاری شانگهای در سال ۲۰۰۱ با هدف همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی توسط چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان با هدف برقرار کردن موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در منطقه، پایهگذاری شد که ایران تاکنون یکی از اعضای ناظر در آن بوده و در حال تلاش برای عضویت دائم در آن است.
سازمان همکاری شانگهای که یکی از نمونههای ائتلافات موفق منطقهای در قاره آسیاست، در سـال ۲۰۰۵ از کشورهای مغولستان، هند، ایـران و پاکسـتان بــه عنــوان اعضـای ناظـر، دعوت کرد و از آن سالها تاکنون با قدرت در حال تجسم بخشی به اهداف خود است. کشورهای عضو و ناظر سازمان همکاری شانگهای؛ روی هم بیشترین تولیدکننده و مصرفکننده انرژی در جهان هستند.
ایران در حال حاضر بهعنوان ناظر در این سازمان فعالیت میکند و علاقهمند است که عضو دائم شود اما برای اینکه کشور جدیدی عضو دائمی این سازمان شود، اجماع بین هشت عضو بایدحاصل شود و تمام اعضا به عضویت آن کشور، رأی مثبت بدهند.